Helse- og omsorgsektoren i landet er i krise

Denne uken la Helsepersonellkommisjonen frem sine forslag til tiltak for å møte de store utfordringene vi står ovenfor innen helse og omsorg i landets kommuner.

Arbeidet som ble lagt frem er en stadfesting av forhold som vi har kjent til i årtier, både fra stortingsmeldinger og fra helsepersonell som står midt oppe i utfordringene daglig.

Til tross for denne kunnskapen og de tiltakene som så langt er satt inn, så har ikke tiltakene resultert i noen resultater. Vi er ikke i stand til å møte den store demografiske endringen vi står overfor.

I rapportens fra Helsepersonellkommisjonen påpekes det flere store utfordringer som må håndteres. Den største utfordringen er penger. Kommunene har ikke penger til å håndtere utfordringene.

Kommunene i hele Norge må tilføres store penger til helse og omsorgssektoren.

Deretter må det settes stort trykk på å skaffe personell og utdanningssektoren må styrkes kraftig. Så må systemene oppgraderes. Ledelse må styrkes, og sist men ikke minst det må bygges flere helse- og omsorgsplasser.

 

Løsninger på ovennevnte er to ord: Vilje og Prioritering.

 

  • VILJE!
    Det politiske styrende miljø må ville gjøre noe og det haster, man kan ikke lenger sitte og se det an.
  • PRIORITERING!
    Det må prioriteres og kanaliseres mye mere penger til helse- og omsorgstjenesten.

 

Har man vilje til å handle og er man villig til å prioritere, kan man komme frem til gode løsninger for å håndtere situasjonen. Det haster og det må handles nå.

 

Som nevnt innledningsvis så la Helsepersonellkommisjonen frem sine forslag til tiltak innen helse og omsorg i landets kommuner.

Nå er det opp til oss i Pensjonistpartiet å følge opp i egne kommuner.

Det gjør vi best ved å la dette bli topp prioritet i alt arbeid i PP i tiden fremover.

 

 

04.02.2023

Kurt Johnny Hæggernæs

Partileder Pensjonistpartiet

 

1 hendelser på “<strong>Helse- og omsorgsektoren i landet er i krise</strong>”

  1. Bra innlegg. Vi ser vel egentlig en repetisjon av det som gjentar seg regelmessig. De lager en komite som bekrefter det den forrige kommisjonen fant ut. Og som nordlendingen sier: Sånn går nå tida.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen