Ole Kr. Fiksdal
Fylkesleder PP-Akershus

På tampen av uke 34 er det bare å konstantere at det er tre tema som har preget debatten:

  • Finnmarks nei til regionsreformen
  • Trumps nye sidestepp
  • Sandbergs kjærlighetstur til Iran

Alle sakene har alvorlige sider ved seg, men her har jeg valgt å kommentere Finnmarks "nei" tilregionsreformen siden den nok er den saken som vil få mest betydning for oss framover.

Det er også en side ved denne saken som kommer til å prege historiebøkene når "vår tid" en gang skal beskrives:

Tiden da Slagsold Vedum og Støre innførte nye demokratiske prinsipper.

Les artikkelen her 

.

Chr.Jensssen2B. Christian Jenssen / Politisk nestleder i PP-Akershus

I boken «Nyord i norsk» defineres alderisme som diskriminering av eldre mennesker! Vi er vel enig om at de fleste pensjonister må kunne karakteriseres som eldre? Og med det som utgangspunkt vil jeg hevde at pensjonister i år som i flere tidligere år er diskriminert i årsoppgjørene, og derved utsatt for en alvorlig form for alderisme!

Klikk her for å lese artikkelen

sommerbloggen2PP-Akershus har gjennom de siste par årene utviklet en egen blogg for stort og smått i fylkespartiet. Selv om bloggen er relativt godt besøkt, kunne vi gjerne ha ønsket oss flere innklikk. Håpet er at besøkstallene vil ta seg vesentlig opp når vi nå snart går inn i valgkampperioden.

I sommer har vi forsøkt oss med en sommerblogg med litt litt lettere utgave av VmA, "Sommerbloggen". Vi har også laget særtrykk av noen av artiklene som vi håper kommunepartiene kan bruke på stands, møter o.l. Samtidig håper vi at artiklene som tas inn kan brukes som utgangspunkt for lignende artikler i lokalpartiene, eller som artikler som videresendes direkte til lokalpressen.

Kommunepartiene kan selv trykke opp særtrykkene, eller de kan bestilles fra leder. I så fall vil hvert hefte komme på kr. 2,50 pluss frakt (sendes pr. post). 

Særtrykkene kan leses ved å bruke lenkene nedenfor, eller en kan gå inn på bloggen www.pp-akershus.info og leses der.

Jeg takker for øvrig Frank og Christian for iherdig arbeid med og redaksjon av sommerbloggene.

Sommerblogg nr. 1 - klikk

Sommerblogg nr. 2 - klikk

Ole Kristian Fiksdal
Leder PP-Akershus

 

 .

På lederplass i dag tok Aftenposten til orde for at i en digitalisert verden av tjenester fra det offentlige, må pensjonistene finne seg i å hente pensjonsopplysningene på «Nav-nettet». Eller de kan ringe for å få vite beskjed. Eller finansiere papirslippen selv.

Aftenposten viser igjen sin uvilje mot de eldre som ikke helt har greid å tilpasse seg den digitale revolusjonen som har skyllet over oss. Respektløst er vel det nærmeste en kan komme i karakteristikken av en slik holdning.

Vi stilles daglig overfor problemer av ulike art, uansett alder. Mange eldre har verken råd eller kompetanse til å nyttiggjøre seg digitale verktøy og utvikle seg i takt med en rivende utvikling. Det må da selvfølgelig være slik at staten har såpass omsorg for sine borgere at informasjonen ut blir tilgjengelig for alle, uten at de svakeste skal måtte betale ekstra for tjenesten.

Nei! Dette var en skam for den i avisen som gjør narr av de som har satt i gang en offensiv for å gi alle borgere like rettigheter.

Ole Kr. Fiksdal

.

okf portrett2 001Nyheter er nyheter i det øyeblikket de skjer, og etter at det levende bildet kom inn i nyhetsformidlingen gjennom daglige tv-sendinger, har det papirproduserte ordet stått under press. Det er på en måte blitt «dagen-derpå-ytringer» uten særlig interesse. Og i disse dager presenteres tall fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) som bekrefter at stadig flere flykter fra papiravisene til digitale medier. Nedgangen er på 11,3% det siste året. 

LO, NHO og Aftenpostens ledere prøver i Aftenpostens spalter å gi Google og Facebook skylda for at leserne flykter. Men kan det også være andre grunner?

Les PPA-leders betraktninger her.

.

ragnarHøyere inntekt, høyere skatt, men samme utbetaling, har ført til at svært mange uføre har mistet bostøtten. Det betyr et økonomisk tap på 800-1000 kr netto pr måned.

Dette kan da ikke ha vært stortingspolitikernes mening da de fattet vedtak, eller?

Les Ragnar Dahls artikker her

.

 

Chr.Jensssen2I debatter omkring forskjellene partiene imellom, sauses gjerne flere begreper sammen. Vanligst er det at begrepene ideologi og verdier blandes.

Linken nedenfor viser til min artikkel der jeg har forsøkt å definere begrepene slik at vi kan uttrykke oss presist i når temaet demokrati-ideologi-og verdier diskuteres

Klikk her for å hente artikkelen

 

Christian Jenssen

Politisk nestleder PPA

 

leder ppaPartier og partipolitikere i dag viser i valgkampene stor iver etter å love goder over en lav sko. Hvis vi bare velger akkurat det eller det partiet, så vil alle få det så mye bedre så! Etter at valgdagene er over, ser vi dessverre altfor ofte at løftene brytes. Det inngås allianser med kompromisser på de fleste områder, og det vi trodde på av løfter blir i beste fall en suppe av utvannede synspunkter.

Pensjonistpartiet ønsker å komme bort fra det politiske spillet om makt og ærefulle verv. Vi vil stå for en linje der program og løfter er en kontrakt med velgerne som vi ikke kan løpe fra gjennom avtaler med andre partier.

Kanskje kan det bli noe vanskeligere å få dannet regjeringer. Men i tider da politikerforakt og svekkelse av demokratiske verdier står på spill, mener vi at partiet må stå rakrygget på våre program og løfter.

Les fylkesleders mening her

Dersom du ønsker å debattere artikkelen, sender du din mening til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

ørjasæterI Aftenposten 19.06.17 proklamerte rikssynseren Ørjasæter at hun ønsker småpartiene rundt sperregrensen dit pepperen gror. De bygger bare på følelser og har ikke politisk livsrett.

Ørjasæter ser tydeligvis ikke paradokset i at hun selv skal ha lov til å mene og til å høres mens partier med program og meninger skal fjernes fra synligheten. Hun tar til orde for en innskrenking av demkratiske rettigheter som bare overgås av C.I. Hagen; og av Aftenposten.

Til tross for at tilsvar ble sendt avisen samme dag, var det ikke mulig å ofre plass på våre synspunkter. Det er å begrense ytringsfriheten. Noe jeg mener Aftenposten burde føle seg for god til. Her svikter de katastrofalt.

Les fylkesleders refuserte tilsvar her

 

05.06.17

Utgangspunktet for Parisavtalen er at verdens land må samarbeide om å redde kloden fra en klimakatastrofe. Twitterpresident Trump har nå trukket USA ut av avtalen. Hva har så dette å si for veien videre i arbeidet med miljø og klima.

Les fylkesleders vurdering her

 

30.05.17

Pensjonistpartiet har vært for konsekvensutredninger når det gjelder oljeboringer i nordområdene. I prinsipp- og handlingsprogrammet er dette fremdeles gjeldende, men partiet har lagt inn formuleringer om "sårbare områder" som åpner for en mer reflektert holdning til konsekvensutredning og oljeboring.

Les fylkesleders vurdering her

 

Postadresse

v/Liv Remman
Jærveien 249,
Postboks 3036,

4392 SANDNES

Besøksadresse

Bergelandsgata 39 B,

4012 STAVANGER

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse
    

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Postadresse       

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

3. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

Fredag 3. mai  2019
kl. 18.00

Thon Oslo Airport Hotell 


Landsmøte

4.-5. mai 2019

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no