Vi må holde ut, vi kommer i mål!

Vi må holde ut, vi kommer i mål!

Publisert av Tone Johannessen Coucheron den 06.04.20.

Nå er det unntakstilstand i landet vårt, og i mange land, i hele verden. Koronaviruset har spredt seg med rekordfart i mange land, og det er mange som har blitt så syke at livet ikke sto til å redde. I hovedsak er det den eldre generasjonen, og de som har underliggende sykdommer, som blir alvorligst rammet.

Våre tanker går til alle de som har mistet sine kjære og nære.

Vi sender mange tanker til alle de som nå sitter alene og ikke får besøk av familie og venner pga den smittefaren det ville innebære. Det er tøffe dager for mange, så husk å ta en ekstra telefon til alle de som sitter alene. Ensomhet kan gå på helsa løs, og der kan vi alle bidra med en hyggelig samtale på telefon, eller på videosamtale på nett, hvis det er mulig.
Nå er det viktig at alle følger opp myndighetens pålegg om ikke å samle mange mennesker på et sted, og at vi må holde avstand til hverandre. Jeg vet det er tøft for mange, både det og ikke få treffe andre og heller ikke kunne gi en klem til de man er glad i. Men er vi alle flinke nå, så vil vi komme tilbake til normalen igjen, og da vil vi kanskje mange sette større pris på det å kunne gi en klem, og å få være samlet. Kan hende vi vil se en økning i omsorg for sine medmennesker etter denne unntakstilstanden.

Det er godt å se at det er mange mennesker som hjelper andre i denne tiden. Det er mange som tilbyr handlehjelp og andre tjenester, til både kjente, og til andre som de ikke kjenner. Det er godt å se det gode hjertelaget som kommer frem i samfunnet i denne krisetiden.

Nå må vi fortsette med å være flinke, selv om vi ser at utviklingen nå er positiv, med færre smittede hver dag. Vi må holde ut, til målstreken!

 

En medfølende hilsen

Tone Coucheron

Partileder for Pensjonistpartiet.