Indre Fosen Pensjonistparti jubilerer.

Tirsdag 6. september inviterte Indre Fosen Pensjonistparti til jubileumsfest for sine medlemmer.

I tillegg var det invitert gjester fra andre partilag i kommunen samt fra partiledelsen sentralt og fra gjester fra kommuneadministrasjonen.

Gjestene kom til et pyntet lokale med ballonger og vakker bordpynt og de innbudte fikk en fin mottagelse av jubilanten.

Leder i jubilantlaget, Harald Fagervold ønsket velkommen og ga en fin og fyldig orientering om lagets utvikling fra starten og frem til i dag.

Deretter ble det tid for taler.

Pensjonistpartiets Partileder Kurt J. Hæggernæs, overbrakte hilsning og blomster fra Sentralstyret i Partiet. Deretter var det hilsninger til jubilanten fra partikollegaer både fra Høyre og Kristelig Folkeparti.

En flott og verdig jubileumsmarkering av jubilanten.

Her følger litt historikk om laget:

I 2004 ble Rissa Pensjonistparti dannet. Første leder var Øyvind Blomli, det var han som tok initiativet. 

I 2019 hadde gått 15 år. Så kom Covid 19, og 15 års jubileet måtte utsettes. Tirsdag 6.9 2022 møtes vi for å jubilere.

I 2017 kom Leksvik Pensjonistparti inn i bildet. Indre Fosen Pensjonistparti så dagens lys. Siden 2004 har Indre Fosen Pensjonistparti hatt bare to ledere på 18 år: Øyvind Blomli og Harald Fagervold.  – Ikke verst. 

Øyvind kom inn i Kommunestyret i første forsøk, i 2007.Og han satt i posisjon, var vara i Formannskapet, og møtte der flere ganger. 

Han ble partiets første æresmedlem. To andre har fått denne ære: Harald Larsen og Asbjørn Rømma. 

Nå er det bare sistnevnte igjen. Pensjonistpartiet markerte seg. I 2011 kom Harald inn, var 1.vara i Formannskapet. 

Tormod Overland fra Frp var varaordfører, og da ha trakk seg for å reise til Afghanistan, ble Harald foreslått til å overta. 

Så ble det klart at man må være fast i Formannskapet for å bli valgt. Anita Kristiansen fra H ble valgt. PP fikk inn mange i verv, Harald ble leder i Eldrerådet og medlem i Helse, blant andre. 

I 2015 fikk vi vind i seilene, og PP fikk inn to i kommunestyret: Jan Stølen og Harald Fagervold.  Vi fikk folk inn i mange posisjoner, og vi ble markert i politikken i Indre Fosen. 

Vi var en del av prosessen med å slå sammen Rissa og Leksvik. PP var i mot sammenslåing, men stemte for. Alternativet var en storkommune på Fosen. Det var pest og kolera. 

I 2019 fikk Indre Fosen Pensjonistparti inn 4 i kommunestyret, var 5 stemmer fra å få inn 5! På valgkvelden lå vi an for å få inn 6, etter at forhåndsstemmene ble talt.  Men det ble 4. Harald Fagervold, Jan Stølen, Mona Foss og Cheneso Moumakwa.. 

Nå sitter Harald, Jan, Mona og Kjetil Sund der.  Harald og Mona kom inn i Formannskapet. 

Og PP fikk et utall posisjoner i nemnder og råd.  Hvert valg har vi doblet antallet. Hvor mange blir det da i 2023?

Men Indre Fosen Pensjonistparti har også markert seg på regionalt og nasjonalt nivå.  I 4 år var Harald nestleder i Sentralstyret, han var leder i Fylkesstyret i mange år… 

Nå er Cheneso leder i Fylkesstyret og Mona er nestleder!  I 2011 hadde Indre Fosen Pensjonistparti 6 medlemmer.  Vi måtte låne en staværing, for å få 7 på valglista det året!  1.1.22 hadde vi 128 betalende medlemmer, noe liknende nå, også.

Leder har et tydelig inntrykk av at PP har stor tillit i kommunen, hos de andre partiene og i administrasjonen. Et eksempel er at PP var avgjørende for at vi fikk et ok budsjett i havn i fjor! 

Nå ser vi framover, jeg skimter 2023 i det fjerne. Skal vi doble, igjen? 

Da sitter det 8 representanter fra PP i kommunestyresalen i oktober 2023.

Vi trenger 14 for å ha flertall i posisjon da.  Hvem skal vi samarbeide med? Blir det en front mellom Leksvik og Rissa? Hvem blir vår ordførerkandidat?  Hvordan blir valglista til Kommunevalget seende ut?  Hvem setter de andre partiene øverst på sine lister? 

Kort sagt: 

Vi må se framover. 

Vel møtt til jubileum- Indre Fosen Pensjonistparti spanderer på deltakerne en gratis kveld. Kvelden blir nemlig sponset. 

Hilsen en stolt leder for verdens beste parti

Harald Fagervold 
Indre Fosen Pensjonistparti

Leder 

Del gjerne denne artikkelen!

Del på Facebook

Legg igjen en kommentar