Utskrift
Kategori: Trøndelag blogg
Treff: 4489

– Dette skal bli pensjonistenes valg,

mener Per.

 Publisert: 2. september 2018 10:12.  Sist oppdatert: 2. september 2018 10:12

Gruppeleder Per Ervik fra Hitra Pensjonistparti har startet valgkampen for neste års kommune- og fylkestingsvalg for lenge siden. I dag taler den erfarne lokalpolitikeren pensjonistenes sak. Neste års valg må dreie seg om dem, mener Per Ervik.

Ved utgangen av 2017 var det ca 950 000 personer som mottok alderspensjon her i landet. Siden pensjonsreformen i 2011 har stadig flere valgt å ta ut alderspensjon før 67 år. Nav regner med at vi passerer 1 million alderspensjonister i 2021.

Det er kun 1 år til kommune og fylkestingsvalget. Det er på tide at dette valget skal handle om den urettferdighet som landets alderspensjonister blir utsatt for ved de årlige pensjonistoppgjørene. Pensjonistene har gjennom mange år mistet kjøpekraft.

Til grunn for Stortingets vedtak lå det en forutsetning om en reallønnsvekst på 1.5 %. Grunnet 0,75 % regelen har alderspensjonistene fått en kjøpekrafts nedgang fire år på rad.

Det er også viktig at avkortningen av grunnpensjonen for gifte og samboere må fjernes helt. Det er svært viktig at Pensjonistpartiet blir et sterkt parti etter kommune- og fylkestingsvalget 2019, med en rekke representanter rundt i det politiske lokaldemokratiet.

I Trøndelag har Pensjonistpartiet et mål om å stille liste i de fleste kommuner samt fylket. Skal vi lykkes med det så trenger vi folk som ønsker å være med i denne kampen for pensjonistenes rettferdighet.

Per Ervik
Hitra Pensjonistparti

Bjarne Kråkvik fra Verdal
Styremedlem i Pensjonistpartiets fylkeslag i Trøndelag