Valg Logo i gull-2013  Mange politikere i ledende posisjoner snakker om eldrebølgen.
Anna CB Steen-Rogaland  Ordet er negativt ladet og brukes til å fremme et negativt syn på eldre mennesker. Ofte i den hensikt å frata dem rettigheter. Økonomiske, helsemessige og ikke minst status. I tillegg blir denne gruppen usynliggjort i media, ja i hele det offentlige rom – unntatt som kuriositeter.

 

    Skal dette snus, må eldre betraktes på en annen måte. Politikerne burde være glade for at levealderen er økt generelt. Pensjonene skulle ikke være noe problem, da hver enkelt eldre som har et langt arbeidsliv bak seg, har betalt inn det de skal for å trygge egen alderdom. Men se, her har de samme politikerne som sutrer over eldrebølgen, fått alle disse midlene til å bli borte i et stort intet, - også kalt det store sluket -. De unge i dag lærer: ” Nå kommer det masse eldre mennesker og spiser opp det dere tjener. Fy å fy”.  Mens de selvsamme toppolitikerne setter ned sin egen pensjonsalder, og karrer til seg av sin egen umettelige grådighet.

             Når det gjelder menneskesyn, har regjeringen meget å lære. Blant annet at de er gjennomskuet.

   
Hvorfor går gjennomsnittsalderen til de folkevalgte så drastisk nedover?
Er det for at de unge er blitt så utrolig meget klokere og fremsynte at en 60 –åring er utgått på dato?

    Vi ser det i alle parti, at trauste, pålitelige politikere må vike for de unge. Trenger vi ikke personer med faglig tyngde, sunn dømmekraft og livserfaring?

             Jeg mener at vi trenger flere seniorpolitikere. Vi trenger mennesker med horisont, sunt gangsyn og tanke for kommende generasjoner.

    Pensjonistpartiet mener at den politiske sammensetning i folkestyret i langt større grad enn nå, bør speile befolkningssammensetningen. Også hva alder angår. Hvem er tjent med at ingen fra den fryktede eldrebølgen får komme til orde i våre folkevalgte organer? Kan det kalles demokrati?

Egersund, 3. januar 2012/1. juli 2017.

Anna Steen

Postadresse

v/Liv Remman
Jærveien 249,
Postboks 3036,

4392 SANDNES

Besøksadresse

Bergelandsgata 39 B,

4012 STAVANGER

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Tone J. Coucheron

Besøksadresse
    

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Postadresse       

Snekkerstuvegen10,
2316 Hamar

Telefon                 

924 16 772

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Facebook

Pensjonistpartiet

 

 

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

 ??

 

Møteplan 2018-19


Landstyremøter

Oktober 2019
 

  


Landsmøte

Mai 2020

 

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no