Olemic1Pensjonistpartiet har "ansvar" som en av våre kjerneverdier. En verdi vi over år har sett betyr lite for mange politikere, selv de i øverste toppsjikt.

Da Olemic Thommesen ble gjenvalgt som Stortingspresident, viste et flertall i Stortinget oss at "Her i huset kan en gjøre hva en vil bare en tilhører flertallet". 

Etterfølgende artikkel i saken er tatt inn i Romerikes blad 17.10.17

Olemic Thommesen er valgt inn i landets nest høyeste embete. Dette føyer seg pent inn i et rikspolitisk mønster der ansvarskulturen ligger under et lavmål. Det har oppstått en kultur i offentlige organer som ikke ville blitt godtatt i private virksomheter og organisasjoner.

Jens Stoltenberg la opp til en helt ny forståelse av politisk ansvarskultur da han etter 22. juli uttalte at han hadde ansvar for de uregelmessighetene Gjørv-kommisjonen pekte på, så derfor tok han ansvar for å rydde opp.

Med andre ord: Den som ikke ivaretar ansvaret hun/han har fått og tatt imot, skal selv kunne ta ansvaret for å rydde opp etter seg når ting går galt!

ansvar olemicDet samme skjer nå med stortingspresident Thommesen. Han tar ansvaret for å rydde opp, men innrømmer ikke ansvar for det som har skjedd. Trenden med ansvarsfraskrivelse for dårlig dømmekraft i de konkrete, klanderverdige situasjonene, blir dermed stadfestet, og faren for smitteeffekt nedover i systemene er overhengende.

Når de to eksemplene som er nevnt, ikke fører til rask utskifting, kan jeg ikke se hvor grov svikten i praktisering av politisk ansvar skal kunne bli, før det får følger. Nå er det rett og slett fritt fram for alle de som vil, men som ikke kan.

Pensjonistpartiet har ansvar, respekt og redelighet som mantra for all politisk virksomhet. Og i våre retningslinjer for rekruttering av nye ledere, er viljen til ansvar ett av de punktene som vektlegges tyngst. De som blir tilbudt en stilling eller et verv og vet hva hun/han går til, påtar seg et ansvar som det ikke kan forhandles om. Dersom det i etterkant av en sak kan slås fast at ledere med ansvar har sviktet, vel; da må hun/han selvfølgelig forlate stillingen/vervet.

Nå er det tydelig at Høyre med støttende haleheng i V, Krf og Frp ikke forstår at de er i ferd med å ødelegge folks tiltro til politisk ledelse og dømmekraft. At Erna Solberg og Co ikke skjønner at de nå har bidratt til en ny omdreining av skruen for politikerforakt, ikke forstår at handlingene deres forsterker følelsen av kameraderi i lukkede rom, er bare sørgelig.

Det blir spennende å se hva som skjer neste gang ansvarskulturen settes på prøve. Det går imidlertid an å håpe at våre toppolitikere nå er sitt ansvar bevisst og rydder opp i den politiske privatiseringen som finner sted på sentralt hold.

 

Postadresse

Postboks 6,
Sentrum,
0101 OSLO

Besøksadresse

Prinsens gt. 3 A
OSLO

e-post:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside         
www.pensjonistpartiet.no

 

Kontakt leder:

Besøksadresse    
Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Postadresse          

Gjermundnes 50,

4865 Åmli

Telefon                 

971 86 581

E-post

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    

 

Facebook
Du finner link til vår nye
Facebookside nedenfor

 

 

Møter

Neste HS møte

13. april 2018

start kl 09.00

Thon Oslo Airport Hotell


Landstyremøte

 14. og 15. april 2018

Thon Oslo Airport Hotell


Landsmøte

12-13 mai 2018

Thon Oslo Airport Hotell

 

Facebook


Webansvarlig: Gjert-Are Valberg - Telefon: 994 12 095 - E-post: gjert-av@online.no